La final de la Copa Constitució és va decidir aquest diumenge dia 28 a l’Estadi Nacional.

La va disputar el Goldstar FC Santa Coloma i l’Inter d’Escaldes, els dos equips representants andorrans a la pròxima UEFA Conference League.

L’equip colomenc dirigit per Dmitry Chéryshev va mostrar des del primer minut que volia el títol. Amb un futbol de gran qualitat i una marxa més, va pressionar al seu rival i ja al primer minut va disposar d’una doble ocasió que per poc no va suposar el primer gol al marcador.
El porter de l’equip rival va evitar-ho refusant amb la punta dels dits un xut de Daniel Toribio des de la frontal i després del rebuig, de nou va intervenir aturant una rematada de cap d’Eloy Gila.

Al minut 6 arribaria la segona aproximació colomenca de perill amb una gran jugada personal de Jordi Aláez que no van arribar a rematar per mil·límetres al segon pal.

Abans del primer apropament de l’Inter d’Escaldes a porta al minut 18, que el guardameta colomenc Josep Gomes va treure correcrament, el Goldstar encara havia tingut alguna ocasió més.

El primer gol va arribar al minut 34 gràcies a una gran jugada de David Virgili per la dreta, passada a Eloy Gila que la va col·locar rasa al pal llarg.

Els colomencs podien ampliar marcador gràcies a un clar penalt a favor, una mà dins de l’àrea, que l’arbitre no va xiuolar i amb l’1-0 i la primera part va finalitzar sense més a destacar.

A la represa, però l’Inter va anar fent-se amb el control del partit. Al minut 55 va estar a prop d’empatar.

Al 65, van tornar a posar a prova a Josep Gomes amb un xut col·locat al pal llarg, però el meta internacional andorrà va respondre amb contundència.

L’FC Santa Coloma va poder ampliar el marcador en una contra al minut 67 quan Jordi Aláez la va cedir a Eloy Gila, que va xutar des de la frontal a la dreta del porter, com en el gol, però aquest cop no hi va haver factor sorpresa.

La rèplica de l’Inter, al minut 70 va ser definitiva i van marcar el gol de l’empat per l’escaire.

Al 82 van tornar a tenir una ocasió clara i novament Gomes va treure una mà al pal curt i mantenir el marcador igualat.

Quan es començava a pensar en la prórroga al 90, l’atacant de l’Inter va marcar amb un cop de cap que el porter no va poder aturar fent d’aquesta manera campió al seu equip.